در ادامه با ما همراه باشید برای مطالعه بهترین چک لیست طراحی سایت با وردپرس و دیگر CMS ها و پلتفرم ها. در این مقاله قصد دارین مهمترین نکات کلیدی در طراحی وب سایت را بررسی نمائیم:
مهم نیست که کسب و کار شما چقدر بزرگ یا کوچک است. شما هرگز نمی توانید با داشتن وب سایت شرکت خود اشتباه کنید! از آنجایی که ما در دنیای دیجیتال زندگی می کنیم، داشتن یک وب سایت بسیار مهم است تا هیچ فرصتی را برای کسب و کار خود از دست ندهید.
بدون شک داشتن یک وب سایت برای هر کسب و کاری ضروری است. اما سوال اینجاست که یک وب سایت خوب چیست؟ با این اوصاف، امیدواریم این مقاله به شما ایده های جذاب بدهد و شما این ایده ها را داخل چک لیست طراحی سایت خود وارد نمائید.
بهترین چک لیست طراحی سایت
هر طراح، توسعهدهنده وب و صاحب سایت ممکن است رویکرد متفاوتی برای ساختن یک وب سایت داشته باشد، اما یک چک لیست طراحی سایت استاندارد از موارد و مفاهیم وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. اگر قصد ورود به دنیای دیجیتال مارکتینگ را دارید باید انواع چک لیست در زمینه طراحی سایت و سئو را ابتدا برای موفقیت کسب و کار آماده کنید. مهمترین آن ها عبارتند از:
- تحقیقات راجب مشتریان و کاربران را انجام دهید.
- تحقیقات بازار و رقبای خود را انجام دهید.
- طرح بندی سایت خود را برنامه ریزی کنید و آن را واکنش گرا کنید.
- از وایرفریم ها برای تست طراحی سایت خود استفاده کنید.
- نام تجاری و برند خود را ایجاد کنید.
- نام دامنه خود را ثبت کنید.
- یک سرویس میزبانی وب قابل اعتماد پیدا کنید.
- گواهی SSL خود را تنظیم کنید.
- چک لیست طراحی سایت وردپرس،
- چک لیست سایت فروشگاهی،
- چک لیست سئو،
- چک لیست بازاریابی،
- چک لیست برندینگ،
- چک لیست مدیریت وب سایت و…

10 مورد از نکات کلیدی در طراحی وب سایت
در ادامه 10 مورد از موارد مهم در چک لیست طراحی سایت و نکات مهم آن را بررسی می کنیم:
نام دامنه
اولین مورد در چک لیست طراحی سایت ثبت نام دامنه وب سایت می باشد. آدرس وب سایت شما یکی از موارد ضروری است که هنگام ساخت وب سات شرکتی و یا سایت فروشگاهی خود باید به آن فکر کنید. نام دامنه مانند یک برند حیاتی است. به علاوه، باید نشان دهنده نام تجاری شرکت شما نیز باشد. نکته مهم هنگام انتخاب نام آدرس وب شما این است که آن را کوتاه و به یاد ماندنی انتخاب کنید.
مشتریان باید به راحتی آدرس وب سایت شما را در نگاه اول درک کنند. بنابراین، صاحبان شرکت ها می توانند از کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار یا هدف خود استفاده کنند و از اعداد و خط فاصله اجتناب کنند. زیرا شانس بیشتری برای مشتریان احتمالی شما وجود دارد که آن را به خاطر بسپارند.
توضیحات واضح درباره کسب و کار “about us”
بازدیدکنندگانی که وب سایت شما را مرور می کنند باید هدف یا قصدی در ذهن داشته باشند. این می تواند برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد محصولات و خدمات شما باشد؛ یا دریافت یک ایده کلی در مورد اینکه شما چه کسی هستید و شرکت شما چه می کند! با این اوصاف، کاربرای وب سایت شما نباید در مورد محصولات و خدمات شما و درباره شرکت شما به خارج از وب سایت شما بروند و باید تمامی اطلاعات را به آن ها بدهید.
یک نقشه سایت با قابلیت پیمایش آسان Sitemap.xml
این ما را به نقطه بعدی می رساند و آن داشتن یک نقشه سایت با قابلیت حرکت آسان در طراحی وب شما است. همچنین یکی دیگر از نکات کلیدی در طراحی وب سایت، که در هر وب سایتی باید گنجانده شود! ممکن است نخواهید همه اطلاعات را در یک صفحه وب سایت قرار دهید.
از این رو، می توانید بازدیدکنندگان خود را برای اطلاعاتی که به دنبال آن هستند، به لینک های داخلی دیگر و صفحات یا لندینگ هایی که از قبل ساخته اید، هدایت کنید.
طراحی سایت شما باید مانند یک نوار ابزار به راحتی قابل دسترسی باشد تا کاربران شما را به صفحات مهم هدایت کند.
توصیه دیگر در این چک لیست طراحی سایت شامل استفاده از منو ها است تا کاربران بتوانند هر محتوای موجود را در زیر هر عنوان در منوی پیمایش مشاهده کنند. پس از همه، شما می خواهید این کار را برای کاربران خود آسان کنید تا بدانند به دنبال چه چیزی هستند و به راحتی نیاز های خود را در سایت شما رفع کنند.
اطلاعات تماس شرکت
اطلاعات تماس شما یکی دیگر از جنبه های ضروری است که باید در طراحی وب خود لحاظ کنید. فرض کنید مشتری به محصولات شما علاقه مند است یا می خواهد شما را برای کسب اطلاعات بیشتر درگیر کند. با این حال، بدون پلتفرم مناسب برای برقراری ارتباط با شما، ممکن است به دلیل دشواری دسترسی به شما، کسب و کار خود را به جای دیگری ببرند.
از این رو، چک لیست طراحی وب سایت باید چندین راه را برای مشتریان فراهم کند تا با شما تماس بگیرند. برخی از گزینه های ارائه شده عبارتند از آدرس ایمیل، شماره تلفن یا حتی فرم تماس استاندارد. همچنین عاقلانه است که اطلاعات تماس خود را در هر صفحه از وب سایت قرار دهید تا بینندگان بتوانند به راحتی با شما تماس بگیرند.
نکته اصلی این است که مشتریان خود را آسان کنید تا با شرایط خود با شما درگیر شوند و بیش از یک گزینه را فراهم کنید که برای آنها راحت تر است.
تولید محتوای جذاب و با کیفیت
وب سایت شما می تواند اولین برداشت مشتریان شما از شما باشد. از این رو، میخواهید در مورد محتوایی که منتشر میکنید تلاش کنید تا آنها را به مدت کافی در وبسایت خود جذب کرده و نگه دارید. این محتوا می تواند از داستان شرکت شما، شرح محصولات و خدمات شما، وبلاگ ها، توصیفات مشتری و موارد دیگر متفاوت باشد!
اگر میخواهید با کیفیت وبسایت خود همراه باشید، صاحبان شرکتها باید در زمینه نوشتن محتوای خود بهروز باشند. نه تنها این، بلکه محتوا نیز باید برای بینندگان جذاب، مرتبط و آموزنده باشد. ناگفته نماند، از نظر بصری نیز جذاب و چشم نواز است!
با تولید محتوای سئو شده، می توانید ترافیک بیشتری را به وب سایت خود هدایت کنید و رتبه آن را در موتورهای جستجو بهبود بخشید.
بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)
سئو ابزاری قدرتمند برای معرفی محتوای شما به عموم، افزایش ترافیک وب و افزایش دید وب سایت شما در موتورهای جستجو است.
ما در مقاله “چک لیست سئو” تمای موارد مربوط به بهینه سازی وب سایت را توضیح داده ایمو
با استفاده از استراتژی سئو در تولید محتوای سئو شده و طراحی وب سایت خود، مشتریان شما می توانند شما را بهتر بیابند و شما می توانید حتی با مخاطبان بیشتری ارتباط برقرار کنید. شما می توانید با استفاده از کلمات کلیدی صحیح در سرتاسر محتوا و سرفصل های خود از سئو در وب سایت خود استفاده کنید.
بسیاری از تاکتیک ها و چیزهای دیگری وجود دارد که باید در استراتژی های سئو در نظر گرفته شوند، مانند لینک ها، عنوان صفحات و URL. با این حال، به احتمال زیاد از کمک آژانس های خلاقی که خدمات سئو را ارائه می دهند، بهره مند خواهید شد. می توانید از ما بهترین “خدمات سئو” را دریافت کنید!
همچنین مقاله ای دیگر در زمینه “چک لیست سئو فنی و تکنیکال” از قبل برای سایت های نوپا آماده کرده ایم!
فراخوانی برای اقدام | کال تو اکشن CTA
اگر محصول یا خدماتی را در وب سایت خود می فروشید، آن را نشان دهید! آنچه را که به بینندگان خود ارائه می دهید را روشن کنید. این فراخواین برای اقدام معمولاً در صفحه اول وب سایت است و آنچه را که شرکت می تواند انجام دهد یا برای مشتریانی که از سایت خود بازدید می کنند ارائه می دهد. CTA برای سئو سایت فروشگاهی بسیار مهم است!
برای مثال، این فراخوانها در طراحی سایت فروشگاهی لزوماً شامل این نمیشوند که به مشتریان خود بگویید همین الان محصولات شما را بخرند. اما همچنین میتواند شامل این باشد که از آنها بخواهید برای یک پیشنهاد رایگان تماس بگیرند، به عنوان عضو ثبت نام کنند، در خبرنامههای شما مشترک شوند یا حتی محصولاتی را به سبد خرید خود اضافه کنند!
به طور کلی، صاحبان مشاغل باید به آنچه که می خواهند مشتریان خود انجام دهند توجه کنند.
چیدمان و طراحی جذاب
هیچ چیز به اندازه یک بصری و چیدمان جذاب بازدیدکنندگان آنلاین را جذب نمی کند. هر وب سایتی باید با طراحی وب خوش ساختی تمیز باشد که به راحتی قابل پیمایش باشد، بینندگان شما را جذب کند و توجه را به محتوا یا محصول شما جلب کند.
داشتن یک چیدمان و طراحی جذاب می تواند به مخاطبان شما تجربه کاربری مثبتی بدهد و تاثیر مثبتی بر تصویر شرکت شما بگذارد. اگر یک وب سایت درمانی و پزشکی دارید باید طراحی سایت پزشکی خود را بر اساس استاندارد های مطب خود طراحی کنید!
شاید شما با وب سایت هایی برخورد کرده اید که شما را دچار تردید می کنند. چیدمان های سرتاسری همراه با استفاده از رنگ های وحشی، فونت های متناقض و تبلیغات کافی است تا شما را در مورد مشروعیت آن زیر سوال ببرد.
از این رو، یک طراحی وب خوب شامل موارد عملی مانند استفاده صحیح از طرح رنگ، یک چیدمان تمیز، و نوشته ها یا محتوای منظم است.
به طور کلی، یک طراحی وب ایده آل تماماً به زیبایی شناسی نیست، اما ارتباط زیادی با سادگی، قابلیت استفاده و ناوبری دارد. به هر حال، محتوا باید تمرکز داشته باشد، نه “تزیینات” بیش از حد اطراف آن.
هاست با کیفیت و میزبانی امن
هر کاری که ما به صورت آنلاین انجام می دهیم در معرض مسائل امنیتی مانند ربودن و هک شدن است. می تواند برای کسب و کار شما و مشتریان شما گران تمام شود. خوشبختانه، شما می توانید به دنبال یک شرکت ارائه دهنده هاست و دامنه با میزبانی امن و قابل اعتماد باشید؛ تا وب سایت خود را بدون نگرانی در مورد مسائلی از این دست راه اندازی کنید.
وب سایت شما باید بر روی یک سرور و هاست قابل اعتماد با اتصالات پایدار میزبانی شود. میزبانی وب ایمن می تواند تضمین کند که سایت شما همیشه تحت نظارت خواهد بود. فقط در صورت بروز مشکل، و کسی می تواند برای رفع آن در آنجا باشد.
لینک سازی سوشال در رسانه های اجتماعی
داشتن شبکه های اجتماعی به اندازه داشتن یک وب سایت ضروری است. مشتریان نه تنها می توانند از طریق سایت شما با شما ارتباط برقرار کنند، بلکه با ترکیب پلتفرم های رسانه های اجتماعی، گزینه های بیشتری را به بینندگان خود می دهید تا با شما ارتباط برقرار کنند و به روز باشند!
حتما لازم نیست کارشناس شبکات اجتماعی و متخصص سوشال باشید. کافیست اگر فیسبوک، لینکدین یا صفحه اینستاگرام دارید، آن ها را در وب سایت خود وارد کنید و همچنین لینک وب سایت خود را در این رسانه ها درج کنید. بسیاری از افزونهها به بینندگان شما اجازه میدهند تا از صفحه اصلی وبسایت شما در رسانههای اجتماعی بازدید کنند و شما را دنبال کنند.
به علاوه، شما همچنین می توانید از ابزارهای اتوماسیونی استفاده کنید که به طور خودکار محتوای شما را در وب سایت در رسانه های اجتماعی ارسال و اشتراک گذاری کند.
چک لیست طراحی سایت
یک چک لیست طراحی سایت به طور کلی شامل ۱۰ مورد اصلی می شود که عبارتند از:
- تعیین هدف سایت.
- مخاطبین سایت را تعیین کنید.
- طراحی قالب و ظاهر سایت.
- تعیین ساختار محتوایی سایت شامل صفحات ثابت و پویا.
- توسعه و برنامه نویسی سایت.
- بررسی و تست کردن سایت.
- خط مشی حریم خصوصی سایت و شرایط استفاده از آن.
- ارتباط با مشتریان و به روز رسانی های سایت.
- بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو.
- مانیتورینگ و بهبود عملکرد سایت.
این چک لیست شامل مراحل اساسی طراحی سایت است. همچنین ، ممکن است برای ظاهر کردن اجزای مختلف یک وب سایت ، انجام موارد مربوط به تولید محتوا، افزایش سرعت سایت و بهبود تجربه کاربری یا همان UI/UX و… اقدامات بیشتری لازم باشد که انجام بدید!
توی چک لیست طراحی سایت راجب ui/ux اشاره ای نکردید!