نحوه بکاپ گیری و بازگردانی بک آپ وردپرس یکی از موارد مهمی برای وبمستر ها در طراحی سایت و سئو می باشد؛که باید حتما بلد باشند. بکاپ کامل از سایت وردپرس و تهیه فول بکاپ در سی پنل یا هاست های دایرکت ادمین بسیار مهم می باشد.
گرفتن نسخه پشتیبان از وردپرس چرا اهمیت دارد؟
وبسایتهای وردپرسی، مانند هر سیستم دیگری، ممکن است مواجه با خطراتی از قبیل حملات سایبری، خرابی سختافزار، خطاهای نرمافزاری یا اشتباهات انسانی شوند. پشتیبانگیری نسخههای ثابت و قابل اعتماد از وبسایت وردپرسی شما این امکان را میدهد که در صورت بروز مشکلات، قادر به بازیابی اطلاعات باشید.
در واقع نسخه بکاپ سایت شما تضمین بازیابی سایت شماست، زمانی که به هر دلیلی سایت شما نابود شود!
اگر وب مستر هستید باید حتما با موارد زیر آشنایی کامل داشته باشید:
- آشنایی با انواع افزونه بکاپ وردپرس
- بازگردانی سایت وردپرس (ریستور کردن)
- بک آپ گیری از سایت در دایرکت ادمین
- بک آپ گرفتن از ووکامرس در سی پنل
- بک آپ از دیتابیس وردپرس و…
- بکاپ گرفتن از تمپلت های المنتور
- برگرداندن تغییرات در وردپرس
- اجرای فایل بکاپ و بازگرداندن آن
ویدیو آموزش ریستور فول بکاپ سی پنل
بازگردانی بکاپ در هاست دایرکت ادمین
در این ویدیو به طور کامل و زبان ساده به شما نحوه بکاپ گرفتن در هاست و نحوه بازگردانی یا ریستور آموزش داده شده شما می تونید این مراحل رو به ترتیب انجام بدید:
بهترین بازه زمانی برای بک آپ گرفتن از وردپرس چیست؟
بازه زمانی بهترین برای پشتیبانگیری از وبسایت وردپرسی شما به میزان تغییرات ایجاد شده بر روی سایت بستگی دارد. اگر سایت شما بروزرسانیهای روزانه دارد، پیشنهاد میشود روزانه پشتیبان بگیرید. در صورتی که تغییرات کمتری دارید، میتوانید هفتگی یا ماهیانه پشتیبانگیری کنید.
مرتبط: آموزش نصب وردپرس
بهترین افزونه بکاپ وردپرس کدام است؟
افزونه UpdraftPlus یکی از محبوبترین و مورد اعتمادترین افزونههای بکاپ وردپرس است. توانایی پشتیبانگیری خودکار، ذخیرهسازی در ابر مانند Google Drive و Dropbox و بازیابی ساده با یک کلیک از ویژگیهای مهم این افزونه است.
3 روش بک آپ گیری و بازگردانی بکاپ در وردپرس
روش های مختلفی وجود دارد که می توانید برای بکاپ گرفتن از سایت در دایرکت ادمین یا هاست سی پنل استفاده کنید. و همینطور روش های زیادی وجود دارد که می توانید نسخه بکاپ سایت خود را بازگردانی یا ریستور کنید. اما به طور کلی 3 روش آسان و استاندارد وجود دارد که در ادامه به طورکامل به شما آموزش می دهیم:
روش اول: استفاده از سیستم بکاپ گیری هاست
بسیاری از هاستهای وب عموماً یک سیستم پشتیبانگیری در دسترس دارند. میتوانید از طریق پنل کنترل هاست، مثل cPanel، نسخههای پشتیبان از وبسایت خود تهیه کنید و در صورت نیاز به آنها بازگردید. برای بکاپگیری و تهیه نسخه پشتیبان از سایت خود از طریق پنل ادمین هاست می توانید به شکل زیر عمل کنید.

و در مرحله بعد روی دکمه زیر:

روش دوم: بک آپ گیری دستی از وردپرس
روش دوم درواقع روش دستی می باشد که شامل 3 مرحله به صورت زیر است:
مرحله اول: گرفتن بکاپ از دیتابیس هاست
از طریق phpMyAdmin در پنل کنترل هاست خود وارد بخش دیتابیس شوید. سپس دیتابیس مربوط به وردپرس را انتخاب کنید و با استفاده از گزینه “Export”، یک کپی از دیتابیس خود تهیه کنید.
مرحله دوم: تهیه خروجی zip. از فایلهای هاست
برای گرفتن بکاپ از فایلهای وردپرس، باید به بخش File Manager در پنل کنترل هاست خود بروید. در اینجا، تمام فایلهای وردپرس را انتخاب کرده و گزینه “Compress” را انتخاب کنید تا یک فایل zip از تمام فایلهای وردپرس تهیه کنید.
مرحله سوم: ریستور بکاپ وردپرس بر روی هاست
برای بازگردانی نسخه پشتیبان یا بکاپ سایت وردپرسی باید سه گام زیر را طی کنید:
گام اول: آپلود فایل zip. در پوشه public_html
در پنل کنترل هاست خود، به بخش File Manager بروید و فایل zip تهیه شده را در پوشه public_html آپلود کنید. سپس روی فایل zip کلیک راست کرده و گزینه “Extract” را انتخاب کنید.
گام دوم: ساخت دیتابیس جدید و درون ریزی دیتابیس
بازگرداندن دیتابیس وردپرس شامل دو بخش است. ابتدا باید یک دیتابیس جدید در پنل کنترل هاست خود ایجاد کنید. سپس با استفاده از phpMyAdmin، فایل بکاپ دیتابیس را که قبلاً ذخیره کردهاید، در دیتابیس جدید درونریزی کنید.
گام سوم: تغییر اطلاعات فایل wp-config.php
فایل wp-config.php اطلاعات مربوط به دیتابیس وردپرس را ذخیره میکند. برای اتصال وردپرس به دیتابیس جدید، باید این فایل را ویرایش کنید و اطلاعات دیتابیس جدید را وارد کنید.
روش سوم: بک آپ خودکار وردپرس با قابلیت بعضی هاست ها!
بعضی از شرکت های هاستینگ هستند که قابلیت بکاپ خودکار وردپرس را در خدمات هاستینگ خود ارائه میدهند. با استفاده از این خدمات، میتوانید برنامهریزی کنید که پشتیبانی هاستینگ به صورت خودکار در زمانهای معینی از سایت وردپرسی شما بکاپ بگیرند. این بکاپهای خودکار میتوانند در صورت بروز مشکل، بسیار کمککننده باشند و وب سایت شما را از نابودینجات دهند. تقریبا اکثر شرکت های هاستینگ این کار را انجام می دهند.